row-offcanvas row-offcanvas-left

Trevor Wishart first ever KB Visiting Professor @ The HagueHet Konrad Boehmer Visiting Professorship is een initiatief van de Konrad Boehmer Foundation in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium. Het bijzondere gastdocentschap zal jaarlijks worden vervuld door een vooraanstaande vernieuwer op het terrein van de elektronische muziek.  

De Konrad Boehmer Foundation is binnen het kader van haar doelstellingen in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een gastprofessoraat gestart. Met dit gastprofessoraat wil de Boehmer Foundation conform de door haar naamgever geformuleerde doelstellingen de beoefening en bestudering van stromingen binnen de moderne muziek bevorderen waarvan het vernieuwende karakter nog geen maatschappelijk draagvlak heeft.

De eerste Konrad Boehmer Visiting Professor is de Engelse componist Trevor Wishart. Wishart, die in april en mei 2016 in Den Haag is, zal lezingen geven over de esthetiek en achterliggende technische procedures van zijn elektronische composities. Daarnaast zal Wishart individuele compositielessen geven en een aantal openbare concerten verzorgen. 

 

De Konrad Boehmer Visiting Professor voor het seizoen 2016–2017 zal tijdens het verblijf van Wishart bekend worden gemaakt.